Hoe gaat u om met de toenemende energieprijzen?

Energiebewust ondernemen.

Met de toenemende energieprijzen wordt het steeds belangrijker om bewust met energie om te gaan. Op het privévlak is dit waarschijnlijk eenvoudiger dan binnen de recreatiebranche in het algemeen. Gasten letten doorgaans minder op de douchetijden, energiestanden en het open raam als de kachel aan staat. Lampje hier, lampje daar, wat maakt het allemaal uit. De prijs van elektra is vaak inclusief, dus alertheid niet geboden. Hoe kan u hier als ondernemer beter mee omgaan? Wat actiepunten op een rij.

Bewustheid in recreatiewoningen

In recreatiewoningen is bij veel parken nog winst te boeken. Wat dacht u van de kachels uitzetten als een recreatiewoning niet gebruikt wordt of de gasten de deur uit zijn? Wat dacht u van beperkingen, waarbij de ramen niet open kunnen blijven wanneer de kachel brandt. Allemaal mogelijkheden die C.A.T. Control Systems geïntegreerd heeft in het pakket Smart Home. Volautomatisch kan de temperatuur gestuurd worden, waarbij energiebesparing uiterst aantrekkelijk is, zonder de gastvrijheid voor gasten in de weg te zitten.

E-Cat: inzicht en begrenzing van energie

Daarnaast biedt C.A.T. Control Systems mogelijkheden van een E-Cat systeem. Hierbij kunnen er individuele elektra-aansluitingen op maat zijn voor gasten op een vakantiepark. De hoeveelheid ampère wordt gekozen en gemeten en er wordt betaald naar verbruik. Vaak maakt dit uw gasten meer alert op het daadwerkelijk verbruik. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om limieten te stellen aan het gebruik en daarmee de kosten beheersbaar te houden.

Beheerderscontrole met behulp van een app

Speciaal voor beheerders ontwikkelde C.A.T. Control Systems een app, die het voor beheerders mogelijk maak het verbruik van elektra op afstand te monitoren en waar nodig te begrenzen. Daarnaast worden eventuele storingen op deze app snel inzichtelijk gemaakt, zelfs nog voor de gasten hier hinder van ondervinden. Alle tools om begrenzing en beheersbaarheid mogelijk te maken. Service en sturing op afstand.

Lees je verbruik af in de CAT Energy App

Douchelezers en CAT Card

Een andere ontwikkeling, waarover C.A.T. Control Systems al jaren beschikt, is de douchelezer, waar mogelijk in combinatie met de CAT Card. Zo kunnen uw gasten op de CAT Card, die geschikt is voor toegang en betalen, saldo opwaarderen. Met dit saldo kunnen zij bij de douchelezer gelimiteerd en tegen betaling gebruik maken van de douche. Uw wensen staan daarbij voorop. De tijd heeft uitgewezen dat toepassing van de douchelezer mensen “dwingt” bewuster om te gaan met warm water en de duur van de douchetijden. Bijkomend voordeel: dit bevordert de doorstroom bij de douches.

 

Bent u geïnteresseerd in een van deze mogelijkheden, dan staan onze verkopers graag voor u klaar om u te adviseren over de meest geschikte mogelijkheden voor uw situatie. Service op maat!

 

C.A.T. Control Systems B.V.

Energiebeheersing op een vriendelijke manier

Recommended Posts