Douchen voor gasten. Waar stelt u de grens?

Beheers waterverbruik met de douchebesturing van C.A.T.

Het vakantieseizoen is begonnen, de gasten weer volop aanwezig en dat betekent leven in de brouwerij. Naast het gegeven dat het fijn is dat recreatie Nederland al weer op volle toeren draait, is er ook weer de confrontatie met problemen van alledag. Hoe zorg je ervoor dat gasten niet urenlang onder de douche staan met alle wachtrijen en kostenposten die daarbij komen? Wilt u daar iets aan doen of kiest u bewust voor de service van onbeperkt douchen voor alle gasten? Een dilemma waarbij verschillende doucheoplossingen mogelijk zijn.

Gratis douchen, maar wel met beperking

Naast het volledig beschikbaar houden van de douches, waarbij iedereen die het douchehokje bezoekt onbeperkt gebruik kan maken van warm water, is het mogelijk om het douchen wel gratis te houden, maar daar toch een beperking op te zetten. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een douchebesturing, waarbij de recreatieondernemer zelf bepaalt hoe lang de gasten mogen douchen. Zo kan ervoor gekozen worden om een gast gratis een douchebeurt van zes minuten te geven, waarbij gasten op “start” drukken bij de aanvang van de douchebeurt en “stop” bij het gereed zijn. Lijkt zes minuten te kort, dan kan een gast tussentijds op “stop” drukken, waarbij er een pauze in de douchetijd wordt toegekend. Wilt u voorkomen dat na de ene douchebeurt direct een volgende douchebeurt door dezelfde gast wordt gebruikt, dan kan er gekozen worden voor een bloktijd van bijvoorbeeld vijf minuten. Hoe lang de douchebeurt mag duren en hoe lang de bloktijd moet zijn, dat is volledig aan de recreatieondernemer. Feit is wel dat de ingestelde tijden voor alle gasten gelijk zijn, maar dat er bij de douchebesturing wel een groot voordeel is: u heeft hiermee gelijk een automatisch spoelsysteem, dat goed past binnen een legionella beheersplan.

Eenvoudig betaalsysteem voor douchen

Wilt u de kosten van douchegebruik doorbelasten aan uw gasten, dan zijn daarvoor diverse opties mogelijk. De meest eenvoudige is het gebruik maken van een muntproever, waarbij uw gast een door u vast te stellen bedrag moet inwerpen om een door u aan te geven hoeveelheid tijd douchewater te verkrijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld 1 Euro laten inwerpen voor vijf minuten water. Een prima oplossing, al beschikken steeds minder mensen over losgeld, waardoor deze oplossing kan zorgen voor gevoelens van irritatie.

Een andere oplossing, waarbij geen contant geld nodig is, is het systeem I-Con. Dit systeem is gebaseerd op radiofrequentie, waarbij u als recreatieondernemer uw gasten een programmeerbare sleutel verstrekt met daarop een tegoed voor het aantal douchebeurten waarvoor zij betalen. Door deze sleutel aan te bieden bij een reader in het douchehokje, wordt iedere douchebeurt afgewaardeerd, waardoor er niet onbeperkt en gratis gedoucht kan worden.

Ook de CAT Card kan een optie zijn bij betaald douchen. Bij de receptie of kiosk kan uw gast saldo opwaarderen op de CAT Card, waarna de gast bij de doucheruimte, na het aanbieden van de CAT Card bij een CAT lezer, voor een door u vastgestelde tijdsduur kan douchen.

Uitgebreid douchesysteem en betalen naar verbruik

Met de CAT Card, die ook voor toegang tot en betalen op het park gebruikt kan worden, is het mogelijk een oneindig aantal mogelijkheden in te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld:

  • vaststellen hoeveel tijd er achtereen gedoucht mag worden
  • De kostprijs per tijdsduur of douchebeurt bepalen
  • vaststellen in welk douchegebouw er gedoucht moet worden
  • laten betalen naar verbruik, waarbij de prijs per 30 seconden kan worden ingesteld
  • vaststellen hoe vaak er op een dag met deze kaart gedoucht mag worden
  • individuele doucherechten per kaart vaststellen

De mogelijkheden zijn enorm, met als voordeel dat de instellingen per kaartsoort ingesteld kunnen worden. Werkt u op uw park met verschillende tarieven voor verschillende bezoekers, dan is dat met dit systeem eenvoudig op te lossen. Zo is het mogelijk het conform van de gekozen plek uit te breiden met gratis of betaalde faciliteiten, precies zoals u dat wenst.

 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor uw situatie? De medewerkers van C.A.T. Control Systems adviseren u graag.

 

C.A.T. Control Systems

Uw vertrouwde partner voor toegangsautomatisering

Recommended Posts