Elektra afgifte in de hand houden?

Elektrazuil Artip

Momenteel lijkt er maar geen einde te komen aan de stijging van de gas- en elektraprijzen. Dit maakt dat het belangrijk is dat we hier steeds bewuster mee omgaan. Maar hoe zorg je ervoor dat een gast op een vakantiepark, camping of camperpark hier ook bewust van wordt? Een van de opties hierbij is het werken met elektrazuilen, waarbij limitering kan worden toegepast op stroomverbruik.

Stroomafgifte limiteren

Er zijn diverse manieren om de stroomafgifte voor gasten op een park te limiteren. Dit kan door gasten te laten betalen bij een elektrazuil, waarna ze een bepaalde hoeveelheid stroom mogen verbruiken. Het is echter ook mogelijk om per plaats de afgiftehoeveelheid stroom te limiteren of te meten. Nog verdergaand is het zelfs mogelijk dit te koppelen aan de reserveringssoftware, waardoor alle gegevens van de klant op één plek komen en afrekenen een stuk eenvoudiger wordt.

Storingen en ongemak

Met de start van het seizoen is het vaak ook het geval dat medewerkers weer goed wegwijs moeten worden met het systeem. Daarbij gebeurt het geregeld dat mensen op allerlei knoppen gaan drukken en instellingen wijzigen, met tot gevolg dat een systeem niet meer goed werkt. Wat is het fijn als er dan snel contact kan worden opgenomen met een storingsdienst of helpdesk om het systeem weer aan de praat te krijgen. Maar ook in gevallen van foutmeldingen, kaarttekorten, etc. staan wij graag voor u klaar.

Elektrazuil in combinatie met betalen

C.A.T. Control Systems heeft verschillende elektrazuilen in het leveringspakket, die stuk voor stuk in eigen beheer ontwikkeld zijn. De meest eenvoudige elektrazuil is de Artip, waarmee eenvoudigweg stroom afgegeven kan worden aan gasten, zonder dat hierbij sprake is van limitering. Bij deze zuil is het mogelijk meerdere aansluitmogelijkheden voor gasten te maken. Wilt u limitering bij deze elektrazuil mogelijk maken, dan bestaat de mogelijkheid om de elektrazuil Artip te koppelen aan elektra-betaalzuil Denut. Het wordt dan mogelijk om gasten te laten betalen met muntgeld, CAT Card of bankkaart. Ook biedt Denut u de mogelijkheid gebruik te maken van CAT Energy.

Elektra en betalen in één zuil

C.A.T. Control Systems ontwikkelde naast elektrazuil Artip ook de elektra-betaalzuilen Rovox en Zanda, die eveneens meerdere aansluitpunten bieden. In deze zuilen bestaat de mogelijkheid om direct te betalen. Bij zuil Rovox is het mogelijk te betalen met een munten of een CAT Card, terwijl bij de zuil Zanda pinbetalingen mogelijk zijn. Ook deze zuilen bieden de mogelijkheid om de module CAT Energy toe te passen.

CAT Energy

CAT Energy, dat in eigen beheer ontwikkeld is in overleg met recreatie Nederland, biedt verschillende mogelijkheden:

  • Elekra meten en schakelen
  • Uitgifte hoeveelheid elektra bepalen
  • Hoeveelheid Ampère afgifte bepalen
  • Koppelbaar met uw reserveringssysteem
  • Met één druk op de knop verbruiksgegevens uitlezen
  • Zelf maximaal verbruik per dag instellen
  • Melding bij overschrijding maximaal verbruik
  • Persoonlijke eindafrekening mogelijk

Hoe gaat u om met elektra?

Daar waar veel vakantieparken en jachthavens u al zijn voorgegaan, is het de keuze aan u om te bepalen hoe u omgaat met de huidige energiekosten. Vertrouwt u op het bewustzijn van uw gasten? Of maakt u uw gasten liever bewust door kosten in rekening te brengen? Wij adviseren u graag.

 

C.A.T. Control Systems BV,  Energie op een bewuste manier

Elektra Betaalzuilzuil

Recommended Posts