Toegang verlenen met een toegangspas. Welk type pas is handig?

Waar de toegang vroeger handmatig werd geregeld met een slagboom die met een knop bij de receptie werd open gestuurd, zijn de toegangsmogelijkheden in de loop der tijd enorm toegenomen. Van pincode tot kentekenherkenning, van toegangspas tot app. Maar wat nou als gewoon duidelijk is dat je met een toegangspas wilt werken, hoe weet je dan welk type pas het meest geschikt is? Wij brengen graag de verschillen hieronder in beeld.

Eenvoudige toegangspas voor kortdurend gebruik

Een van de eerste toegangspassen die binnen de recreatie in gebruik werd genomen, is de zogenaamde barcodekaart. Een zachte kaart, voorzien van barcode, die aangeboden kan worden bij een barcodelezer. Na het lezen van de barcode wordt er toegang verleend op de tijden en plaatsen die, in samenspraak met u, zijn ingesteld in de toegangssoftware.

De barcodekaarten waren er eerst alleen in standaard wit, maar kunnen inmiddels al weer vele jaren met iedere willekeurige opdruk gekocht worden. Zo wordt het mogelijk de barcodekaart een persoonlijke uitstraling te geven.

Groot voordeel van de barcodekaarten is de prijs. De kaarten zijn relatief voordelig. Juist vanwege de prijs hoeven de kaarten na gebruik niet ingenomen te worden. De gast kan de kaart weggooien of gebruiken als verzamelobject. Dit maakt deze kaarten erg handig voor daggasten of voor gasten die slechts een korte termijn van de barcodekaart gebruik hoeven te maken.

U kan barcodekaarten kopen op rol en vervolgens de barcode er zelf op printen. Dit vereist wel de aanwezigheid van een barcodeprinter.

Een harde toegangspas die langere tijd gebruikt kan worden

Wanneer mensen langere tijd een toegangspas moeten gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze drie weken of langer op een vakantiepark blijven, kan een zachte barcodekaart te kwetsbaar zijn. In dit geval is de harde barcodekaart zeker aan te bevelen. Ook deze kaarten kunnen volledig bedrukt worden. Feit is wel dat harde barcodekaarten duurder zijn dan de zachte barcodekaarten. Het scheelt echter wel veel onnodig papier verspillen, wat zeker beter is voor het milieu. Bovendien kunnen de barcodekaarten na inname gewoon hergebruikt worden voor volgende gasten.

De harde barcodekaarten kunnen voorbedrukt met barcode aangeleverd worden. Ook bij deze kaarten geldt dat u gebruik maakt van een barcodelezer. U bepaalt zelf op welke dagen, tijden en locaties er toegang verleend mag worden.

Toegang en betalen met één en dezelfde toegangspas

Om te voorkomen dat er op een vakantiepark aparte passen nodig zijn voor toegang en betalen, kan er gekozen worden voor de CAT Card van C.A.T. Control Systems, die contant geldstromen op het vakantiepark overbodig maken. De CAT Card is een harde kaart, die geen gebruik maakt van een barcode, maar van een chip. Hierdoor is de kaart goed programmeerbaar en is het mogelijk saldo op- en af te waarderen. Zo kan deze kaart, in combinatie met CAT lezers met display en teksten in de taal van de gast, gebruikt worden om onder meer te betalen voor het gebruik van de douche, wasmachine, wasdroger en vendingmachine. Het is zelfs mogelijk om in te stellen dat gasten gedurende hun verblijf per verblijfsdag één gratis douchebeurt krijgen, maar moeten betalen voor extra douchebeurten. Met de CAT Card kunt u verschillende tarieven hanteren. Zo kan een douchebeurt meer/minder kosten dan bijvoorbeeld het gebruik van de wasmachine. Alles is instelbaar. Wel geldt ook hier: de harde toegangspas is eigenlijk te duur voor eenmalig gebruik. Hergebruik van kaarten wordt sterk aanbevolen.

Xlzuil

Welke kaart te kiezen? Ons advies:

Schermafbeelding 2022 02 24 Om 10.15.32

Meer hulp nodig bij het maken van een juiste keuze voor uw situatie?

 

C.A.T. Control Systems BV adviseert u graag.

Toegangsbeheer op een vriendelijke manier.

Recommended Posts