Wilt u zelf in de hand houden wie uw terrein betreden?

Het wordt steeds drukker in Nederland. Er wonen steeds meer mensen per vierkante meter en dat maakt dat vrije ruimte steeds schaarser wordt. Dit brengt met zich mee dat eigen terreinen nogal eens bevolkt worden door mensen die daar eigenlijk niets te zoeken hebben. Denk aan een parkeerterrein van een winkel dat bezet wordt door omwonenden en personeel van omliggende bedrijven. Denk aan een parkeerterrein van een camping, dat bezet wordt door mensen die in de omgeving een wandeling willen maken.

Dat geeft stof tot denken: wie mogen er allemaal bij u op het terrein komen?

Wie is er wanneer welkom?

Om de toegang tot een terrein te regelen is het allereerst belangrijk om te kijken welke personen u toegang wilt verlenen tot het terrein, versus de gasten die u de toegang wilt ontzeggen. Heeft u dit in beeld, dan is het mogelijk om hier een plan op te zetten, waardoor er toegangsrechten per type bezoeker komen. Heeft u dit in kaart, dan kunt u afwegen hoe u de toegang tot uw terrein wilt aanpassen om uw plan uitvoerbaar te maken. Volstaan plantenbakken als terreinafbakening? Is een poort handig? Of maakt u liever gebruik van een tourniquet voor het zwembad en slagbomen voor uw terrein? C.A.T. Control Systems, met bijna 25 jaar ervaring op het gebied van toegangsautomatisering in met name de recreatiebranche, adviseert en helpt u graag.

 

C.A.T. Control Systems ontwikkelde CAT Access, een toegangsbeheersysteem speciaal voor de recreatiemarkt, om de toegang tot uw terrein te reguleren.

Toegangsrechten instellen

Binnen CAT Access is het mogelijk om, voor een virtueel oneindig aantal gasten, aparte toegangsrechten aan te maken. Hierdoor kan iedere bezoekersgroep eigen toegangslocaties krijgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vaste gasten van een recreatiepark tijdens het verblijf gratis toegang te verlenen tot het park en bijvoorbeeld het zwembad, terwijl daggasten alleen van een parkeerterrein gebruik mogen maken en voor een zwembad moeten betalen.

 

Daarnaast kunt u aangeven op welke tijden de toegang verleend mag worden. Heeft u een autoluw terrein, waar gasten alleen op de dag van aankomst en vertrek met de auto het park op mogen, dan kan dit in CAT Access eenvoudig ingesteld worden.

 

Dit zelfde principe is van toepassing bij een parkeerterrein van bijvoorbeeld een supermarkt. Hier kan bijvoorbeeld ervoor gekozen worden om gasten het eerste uur gratis toegang te verlenen, maar daarna te laten betalen.

Hoe geven we gasten toegang?

Binnen CAT Access is het mogelijk slagbomen, toegangspoorten, tourniquets en deuren open te sturen met behulp van een toegangspas, pincode of app. Daarnaast kunnen de slagbomen open gestuurd worden op basis van kentekenherkenning. U bepaalt wie er wanneer toegang heeft en de toegangssoftware CAT Access maakt het mogelijk.

Cat Card Cat Control Systems 1024x466

Koppelbaar met reserveringssystemen

CAT Access is zowel stand alone toepasbaar als gekoppeld met een reserveringssysteem. Omdat binnen de recreatiesector vaak gebruik gemaakt wordt van reserveringssystemen van bijvoorbeeld AICN, BookingExperts, Bookzo en Stratech, heeft C.A.T. Control Systems het mogelijk gemaakt om de reserveringssoftware te koppelen aan CAT Access. Dit gebeurt middels een AP (Application Programming Interface), waardoor de gastenregistratie eenvoudig verbonden wordt met CAT Access. Hierdoor kunt u met een eenvoudige handeling de toegang tot uw locaties koppelen aan de diverse gasten van uw terrein, zonder daarvoor allerlei gegevens over te typen. Dit scheelt veel tijd en zorgt voor een stukje gemak.

De voordelen van CAT Access als toegangssoftware op een rij

C.A.T. Control Systems

Toegangsbeheer op een vriendelijke manier.

Recommended Posts